Close

Aanbevelingen voor reiniging en desinfectie tijdens de COVID-19-uitbraak

COVID-19 verspreidt zich, maar mensen hebben nog steeds een kans om de impact te verminderen. De Centers for Disease Control beveelt sociale afstand, frequent handen wassen, schoonmaken en desinfecteren aan.

Hier zijn praktische en wetenschappelijk bewezen suggesties om het risico op verspreiding van de infectie te verminderen:

Reinigen versus desinfecteren

De CDC zegt dat schoonmaken is wanneer mensen ziektekiemen, vuil en andere stoffen van oppervlakken verwijderen. Dit proces doodt geen ziektekiemen. Het verwijdert ze eenvoudig en vermindert het aantal dat infecties kan verspreiden.

Desinfectie is wanneer chemicaliën worden gebruikt om ziektekiemen op oppervlakken te doden. De CDC zegt dat dit niet noodzakelijk een vies oppervlak reinigt en ziektekiemen verwijdert. Als mensen na het schoonmaken ziektekiemen doden, is de kans op verspreiding van een infectie kleiner.
Reinig en desinfecteer regelmatig “vaak aangeraakte oppervlakken”. Deze omvatten tafels, deurknoppen, lichtschakelaars, bureaus, toiletten, kranen en wastafels.

Mensen moeten huishoudelijke schoonmaakmiddelen en EPA-geregistreerde ontsmettingsmiddelen gebruiken voor de specifieke oppervlakken. Ze moeten de instructies op het etiket volgen. Deze instructies kunnen het gebruik van handschoenen en goede ventilatie adviseren.

Wat te gebruiken

De CDC zegt dat huishoudbleekmiddel, alcoholoplossingen van ten minste 70% en de meeste EPA-geregistreerde ontsmettingsmiddelen effectief moeten zijn bij het doden van ziektekiemen.

Mensen moeten bleekwater verdunnen met water voordat ze het gebruiken om te desinfecteren. Het raadt aan om vijf eetlepels (1/3 kopje) bleekmiddel per gallon water te gebruiken, of vier theelepels bleekmiddel per liter water.

“Niet-vervallen bleekmiddel voor huishoudelijk gebruik zal effectief zijn tegen coronavirussen wanneer het op de juiste manier wordt verdund”, aldus de CDC.

Clorox, Lysol en Purell produceren allemaal verschillende EPA-geregistreerde desinfectiemiddelen die zijn goedgekeurd voor gebruik tegen virale pathogenen.
Voor degenen die handdesinfectie nodig hebben, stelt het Nebraska Medical Center voor om 2/3 kopje 91% isopropyl (wrijf) alcohol en 1/3 kopje aloë vera-gel te mengen. Voeg optionele etherische olie toe voor geur. De olie geneest of behandelt COVID-19 echter niet, zoals sommige bedrijven hebben gezegd.

De Federal Drug Administration haalde onlangs bedrijven aan die beweerden dat hun producten “COVID-19 kunnen voorkomen, verminderen, behandelen, diagnosticeren of genezen”. over het behandelen of voorkomen van het virus.

Consumenten moeten voorzichtig zijn wanneer ze websites of winkels zien die items verkopen die beweren een van deze dingen te doen. Producten hebben vaak de vorm van supplementen, schoonmaakmiddelen, medicijnen of medische hulpmiddelen.

De producten zijn niet bewezen veilig of effectief voor die doeleinden en “bedriegen consumenten van geld en kunnen consumenten in gevaar brengen voor ernstige schade”, aldus de FDA in een verklaring. “Het gebruik van deze producten kan leiden tot vertragingen bij het stellen van de juiste diagnose en behandeling van COVID-19 en andere mogelijk ernstige ziekten en aandoeningen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *